• Als eerste vindt er een telefonisch kennismakingsgesprek plaats met een van de ouders om een korte uitleg te geven over de therapie.
  • Daarna vullen de ouders een vragenlijst in over hun kind, waarna er een intakegesprek van ongeveer anderhalf uur met de ouders zal zijn. Om de 5 sessies vindt er een oudergesprek plaats om het proces van uw kind te bespreken. U, als ouder(s) krijgt een actieve rol toebedeeld in het veranderingsproces van uw kind. Het succes van de behandeling hangt mede daar van af!
  • Vervolgens zullen er sessies zijn met het kind zonder ouders. Hierbij staat, vanzelfsprekend, vertrouwen en veiligheid voorop. In eerste instantie ga ik op zoek naar wat de achterliggende oorzaak kan zijn van de klacht en probeer ik goed inzicht te krijgen van de gevoelswereld van het kind.

DSC0173-172-31De kinderen krijgen ruimte om op hun eigen manier aan te geven of te ontdekken hoe zij het beste geholpen kunnen en willen worden. Er wordt op een respectvolle, speelse manier gewerkt, waarbij het kind centraal staat. In mijn praktijk gebruik ik allerlei speelmateriaal, omdat in het spelen van het kind zijn/haar voelen, denken en doen zo goed zichtbaar zijn. Zoals: knuffels, poppen, poppenhuis, spelletjes, teken- en knutselmateriaal, bouwmaterialen, autootjes, playmobil, barbies, verkleedkleren, boeken, etc. Ik maak tegelijk gebruik van gesprekken en droom-en fantasieverhalen. Voor kinderen is Kindertherapie leuk, want zij bepalen zelf de middelen die zij willen gebruiken tijdens de therapie

  • Wanneer de (meest) gewenste toestand is bereikt volgt er een afronding van de therapie en een afrondend oudergesprek. Doordat deze manier van behandelen effectief werkt, en doordat kinderen en ouders vaak snel positieve veranderingen merken, komen kinderen graag naar de therapie.